Ullstinden 1 078 moh

Publisert den

Klikk på bildet nedenfor hvis du vil se turen som 3D-video og er interessert i mer harde fakta som distanse, høydemeter m.m. Kart med GPS-spor over turen til og i Ullstinden.

Kart over turen til Ullstinden som ligger ca. en times kjøring nord for Tromsø.

Høydeprofil over turen til Ullstinden. Fin tur i lettgått terreng på ca. 1 mil. En av mine første turene i Tromsø og ettersom det var stor skredfare og fint vær var det mye folk på tur. Turen tok ca. 3,5 timer opp og ned.

Ikke noe stress å tenke på skred på denne turen. Man går hele tiden i et terreng som er under 30 grader. Last ned kartet i høyere oppløsning som PDF fil.

Turen starter fra parkeringsplassen på Snarbyeidet. Dette er utgangspunktet for toppturen, men herfra går det også langrennsløype til Tromsø. I bakgrunnen ligger Kronstadtinden og Trollvassnova.

Utsikten på tur opp flanken til Svarthamatinden. Dalen rett nedenfor er Hestdalen, bakom ser man fjellene på Reinøya og Ringvassøya.

På en måte ikke overraskende at det er mye folk på tur i dag. Det er palmehelg og meldt stor skredfare i Troms. Dermed velger mange en trygg topptur selv om det er mye vind.

Det blåser 20 m/s i kastene og noen ganger er det bare å stoppe opp og stå han av for å ikke bli blåst vekk. Grøtsundet ligger i vest.

Bra skiføre blir det ikke i dag. Mer “tur er tur” skiføre. Det er hardt og avblåst på flanken opp Ullstinden.

På toppen er det god plass – og mye vind. Vinden pisker opp snøen der fjellsiden stuper ned.

Ullstinden som ligger bakom Ullstinden. På kartet er det denne toppen som har navnet Ullstinden og som er på 1 093 m. Men her er det stopp og det er ikke mulig å komme seg vider dit.

Og det fordi terrenget ser slik ut. Det går nesten loddrett ned. Storelvvatnan ligger rett ved foten av Ullstinden, bakom ligger Ullsfjorden og på andre siden av fjorden ligger Lyngen.

Utsikt vestover mot Reinøya og Ringvassøy.

Lavt skydekke gjør det dessverre umulig å se bortover til Lyngen.

Har man lyst å være aleine på topptur er kanskje Ullstinden ikke den rette plassen å være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *