Middagsskaret 750 moh

Publisert den

Først en liten “teaser” slik at du får et inntrykk av turen.

https://www.instagram.com/p/BxPnnx1oY6G/?utm_source=ig_web_copy_link

Ikke så enkelt å komme seg hit med mindre en har båt. Det går ikke noen rutebåt hit, så eneste adkomstmulighet til Breivika i Sjunkhatten nasjonalpark er med privat båt. Da starter en fra Festvåg.

Turen starter fra havnivået der leiren er slått opp. Snøgrensen ligger ca. 180 moh slik at det blir litt gåing. Anmarsj i slakt terreng opp Breivikdalen. Derfra opp igjennom skogen til en kommer til brattere terreng og til Middagsskaret ca 750 moh. Fra Middagsskaret nedkjøring til ca 380 moh og så opp til skaret mellom Aurnestindan og Ånsvikfjellet. Dessverre har det ikke vært forhold for å komme seg opp på noen av toppene, dvs. mangel på snø i år.

En går nesten hele turen i enten skredterreng eller utløpssoner for skred. Området er generelt veldig bratt. Nedkjøringen fra Middagsskaret ligger nesten hele veien under 30 grader. Bare noen få områder er brattere, da opp til 40 grader. Fra skaret mellom Aurnestindan og Ånsvikfjellet ca 40 grader, men ikke brattere enn det. Last ned kart i høyere oppløsning som pdf fil.

Her gjelder det å unngå våte føtter helt på starten av turen. Storvikelva krysses helt ned i fjæra for å slippe å krysse litt lenger opp. Men kanskje greit med an avkjøling likevel? Varme temperaturer og baris vær.

Morgensol i Breivikdalen med Småtindan og Middagsskaret. Det er ikke mange høydemeter igjen før en kan spenne på seg skiene. Det her blir spennende ettersom det er et helt ukjent område og det ikke er så lett heller å komme seg hit. Skikkelig urørt natur og villmark.

Et lite stykke over myra og en er i snøen igjen. Ånsvikfjellet til venstre og Aurnestindan til høyre.

Nydelig vær og sola står allerede høyt over Småtindan. Det lover å bli en dag med nydelig slush. Middagsskaret ligger til høyre for Småtindan. Sporene fra i går synes fortsatt godt.

Småtindan fra nært hold. Noen skavler er igjen, men det er ikke lenge før sola tar de. Middagsskaret er bare en steinkast unna til høyre.

Fagertinden og Breiviktinden ruver over Breivikdalen.

Langt nede ligger Breivikdalen og Mistfjorden/Nordfjorden.

Utsikt fra Middagsskaret og sørover. Toppen i midten er Storvikfjellet. Til venstre ligger Heggmotinden. Det er vanligvis der man står og sikler bortover til fjellene i Sjunkhatten nasjonalpark vi er nå.

Klar til nedkjøringen og for å ta noen bilder av selve nedkjøringen.

Her er det bare å gønne på. Fine flanker og slush, nå må en bare nyte vårsnøen.

Så er det faktisk så varmt i dag at en kan kjøre ned i shorts. Deilig med slushsprut på leggene som kjøler litt ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *